Profesionalna prevodilačka agencija
Prevedi24  ›  Kako olakšati prijevod dokumentacije kod registracije vozila?

Kako olakšati prijevod dokumentacije kod registracije vozila?

Separator - prevedi24.ba

Prevođenje dokumentacije koja je na stranom jeziku, obavezno je u postupku prve registracije vozila, skladu  Pravilniku o registriranju vozila BiH (Sl. glasnik BiH 53/2022), koji je na snazi od 01.09.2022.

Sudski tumači Prevedi24 su za tržište BiH organizirali usluge brzog prevođenja za sve strane jezike, kako bi postupak registracije vozila bio ubrzan i kvalitetan.

Pravilnikom o registriranju vozila BH propisano je da sva dokumentacija koja se koristi u postupku registracije, ukoliko je na stranom jeziku, podnosi se prevedena na jedan od jezika u službenoj upotrebi u BiH i ovjerena od sudskog tumača.

Prevedi24 d.o.o. za usluge prevođenja i sudskih tumača, za ove potrebe organizirali su cijeli tim sudskih tumača koji će na svim lokacijama u BiH ovu uslugu učiniti dostupnom građanima BiH. Prevedi24 d.o.o. ima specijalizirani tim koji će raditi na prijevodima dokumentacije propisane Pravilnikom o registriranju vozila BiH u članu 8. stav 1. Dokazi o vlasništvu nad vozilom, u što spadaju:

  • račun o prodaji vozila izdat na ime kupca vozila ili kupoprodajni ugovor ili darovni ugovor ili zapisnik o licitaciji sa računom, ili sl.
  • ukoliko je vozilo bilo registrirano van BiH, dokaz o vlasništvu vozila s dokazom o odjavi vozila u inostranstvu 

Posebne aranžmane i procedure smo pripremili za posrednike u osiguranju i osiguravajuća društva s kojima usko sarađujemo na brzom i kvalitetnom prevođenju dokumentacije.

Za postupak prijevoda dokumentacije kod registriranja vozila, građanima BiH ali i stanicama tehničkog pregleda, dostupni su kontakti društva Prevedi24 d.o.o. za usluge prevođenja i sudskih tumača:

Email: registracija-vozila@prevedi24.ba, T: +387 33 296 700, 

Mob/Viber/WhatsApp 062 905 444; 063 175 444, 065 808 047