Profesionalna prevodilačka agencija
Prevedi24  ›  _  ›  Sudski tumači  ›  Česta pitanja (FAQ)

Česta pitanja (FAQ)

Separator - prevedi24.ba

U roku 24h završavate prevođenje ili dostavu prijevoda?

Prevedi24 u roku 24h od trenutka narudžbe, završava prevođenje i dostavu dokumenta na Vašu adresu?

Gdje se nalazite, kako možemo doći do Vas i donijeti dokumente na prevođenje?

Prevedi24 je u cijeloj BiH, ne trebate nigdje hodati ili putovati, mi ćemo doći do Vas s ovjerenim prijevodima Vaše dokumentacije? Pošaljite dokumente za prevođenje online ili na neki od naših kontakta.

Da li nudite rok od 24h, za dostavu ovjerenog prijevoda sudskog tumača, za sve gradove u BiH?

Da, Prevedi24 bez obzira gdje se nalazite, dostavlja ovjereni prijevod sudskog tumača na Vašu adresu u roku 24h.

Koje jezike prevodite, odnosno koje sudske tumače imate?

Prevedi24 prevodi 40 stranih jezika i imamo mogućnost prijevoda od strane svih sudskih tumača u Bosni i Hercegovini.

Kad će moj prijevod biti gotov?

Prevedi24 završava sve u roku 24h od narudžbe. Za sve narudžbe poslije 14h, rok se prenosi na naredni dan.

Moram li Vam dostaviti dokumente lično ili poštom?

Ako vam treba prevoditi papirni dokument, skenirajte ga i pošaljite nam ga kao sliku ili PDF datoteku na neki od naših kontakta.

Ne mogu Vam skenirati dokumente, kako Vam mogu predati dokumentaciju?

Direktno u naše prostorije ili kod naših agenata (lista agenata s adresama) u svim gradovima BiH ili poštom na našu adresu.

Kako ću preuzeti dokumente od Prevedi24?

Prevedi24, ovjerene prijevode sudskog tumača dostavlja u roku 24h na Vašu adresu. Ukoliko Vam nije potrebna ovjera sudskog tumača, dokumente dostavljamo na Vašu email adresu.

Ako ne budem na svojoj adresi, kako će me pronaći dostavljač?

Dostavljač će Vas pozvati na Vaš telefonski broj koji ste nam dostavili prije dolaska do Vas i dogovoriti mjesto dostave prijevoda Prevedi24?

Kako mogu platiti uslugu prevođenja?

Uslugu prevođenja, platit ćete kod preuzimanja dokumentacije od dostavljača na Vašoj adresi. Plaćanje možete obavljate uplatom na račun Prevedi24 doo (račun napisati), u pošti ili banci.

Da li prevodite pravne dokumente poput rodnih listova, diploma, vjenčanih listova, testamenata, žalbi, rješenja, presuda, medicinskih nalaza, rastava braka i slično?

Prevedi24 prevodi sve vrste dokumenata bez obzira na tematiku, te sve može ovjeriti od strane ovlaštenih sudskih tumača.

Koliko stranica možete završiti u roku 24h?

Prevedi24 u roku 24h za sve jezike (prevodimo i dostavljamo) količinu do 3 stranice. Ukoliko je broj stranica veći od 3, onda rok direktno dogovaramo s klijentom.

Koliko košta prijevod 1 stranice?

Cijena prijevoda je određena prema 1 prevodilačkoj kartici 1800 s razmacima (približno 1 stranici). Ukoliko je potreban prijevod uz ovjeru sudskog tumača, primjenjujemo Tarifu naknada za rad sudskih tumača koja je sastavni dio Uredbe o sudskim tumačima.

Kako ću znati koliko košta moj zahtjev za prevođenje?

Odmah nakon što pošaljete zahtjev za prevođenje, dobit ćete naš odgovor s cijenom usluge. Ne radimo prijevod dok ne potvrdite cijenu usluge?

Da li radite usluge usmenog prevođenja i lektorisanja?

Prevedi24 radi usluge usmenog prevođenja (konsekutivnog i simultanog), kao i lektorisanja dokumenata na službenim jezicima BiH (hrvatski, bosanski i srpski).

Imam li direktan kontakt s prevodiocem?

Ne. Vašu narudžbu obavljate elektronski ili direktno na kontakt P24 s projekt koordinatorom . To je osoba koja se brine da ono što ste naručili u pogledu kvalitete i roka dobijete na vrijeme. Tko će biti prevodilac Vašeg dokumenta, odlučuje odgovorna osoba u Prevedi24 koja najbolje zna tko je pravi prevodilac za Vaš dokument.

Mobitel: +387 62 905 444
Mobitel: +387 65 808 047