Profesionalna prevodilačka agencija
Prevedi24  ›  Prevod PCR / Covid-19 testa za građane Bosne i Hercegovine uz popust do 40%

Prevod PCR / Covid-19 testa za građane Bosne i Hercegovine uz popust do 40%

Separator - prevedi24.ba

Za putovanja van države ranije su nam bile dovoljne samo važeće putne isprave, no danas je situacija drugačija. Danas građani trebaju i negativan test na Covid-19 ili neki dokaz da su nedavno preboljeli tu bolest, i to brzo!

Kako ističu u Prevedi24 d.o.o., svojom mrežom i dostupnošću, žele biti na korist svim građanima Bosne i Hercegovine, te za prevod Covid-19 testa ponuditi popuste do 40%.

Prevedi24 d.o.o.  će svim građanima BiH omogućiti brzi prevod rezultata Covid-19 testa, ovjeren od strane registrirane prevodilačke agencije ili sudskog tumača, odmah – isti dan ili maksimalno u roku od 24 sata i to uz popust od 40% za njemački i engleski jezik, a za ostale jezike 20%.

Provjerite sve informacije o odredišnoj zemlji glede Covid-19 ograničenja

Pravila i zahtjevi svake države glede Covid-19 ograničenja mijenjaju se kako se epidemiološka slika u državi mijenja. Jednostavno, prije putovanja na Google-u provjerite što svaka država zahtjeva glede dokaza i pravila o ulasku u državu.

Za izlazak iz države, to jeste ulazak u drugu državu, potrebni su nam negativni PCR / Covid-19 testovi. Nerijetko ti testovi moraju biti prevedeni i  ovjereni od strane ovlaštenog prevodioca kako bi bili važeći u stranim državama ukoliko ih nadležna zdravstvena ustanova ne izdaje višejezično.

To znači da osoba koja želi putovati mora obaviti testiranje na Covid-19, sačekati nalaz, pronaći službenog prevodioca, sačekati prevod i onda organizovati putovanje. Vrlo je bitno, ako namjeravate posjetiti neku državu u kojoj je službeni jezik različit od vašeg, da test bude  preveden na jezik države u koju putujete.

Nije realno očekivati da službenici na granicama prihvate dokument koji ne mogu razumjeti. Realno je očekivati da zatraže dokument na njima razumljivom jeziku.  

Pojedine države i pored negativnih PCR testova, zahtijevaju dvije sedmice karantene (izolacije), kao što je trenutno slučaj Austrije. Pojedine države Europske unije, umjesto negativnog PCR ili antigenskog testa prihvaćaju i liječničku potvrdu na njemačkom ili engleskom jeziku o negativnom nalazu testa.

Kako ostvariti popust do 40% na prevode PCR / Covid-19 testa?

Sve PCR / Covid-19 testove će Prevedi24 sudski tumači odobravati s popustom na cjenovnik usluga Prevedi24. Da bi ostvarili popust, građani ne trebaju podnositi poseban zahtjev nego samo zatražiti uslugu na jednoj od 90 lokacija ili online putem na www.prevedi24.ba

Borba sa koronavirusom će vjerojatno potrajati još neko vrijeme, a Prevedi24 sudski tumači će nastojati da i dalje prilagođavaju svoje usluge potrebama građana.

Gdje se može predati zahtjev za prevod PCR / Covid-19 testa?

Prevedi24 sudski tumači su dostupni na 90 lokacija u Bosni i Hercegovini, a uskoro mreža lokacija će se proširiti na dodatnih 30 gradova BiH, i time će u svakom gradu biti jedno ili više prijemnih mjesta za prevod sudskog tumača. Dokumenti ili Covid-19 testovi, mogu se predati sa zahtjevom za prevođenje sudskog tumača u kancelarijama Prevedi24, te na 15 lokacija kioska iNovina u Sarajevu i na svim šalterima Pošta Srpskih.

Zahtjev za prevod se može poslati direktno putem online platforme Prevedi24 preko službene stranice www.prevedi24.ba.  

Prevedi24 će izvršiti prijevod od strane sudskog tumača i isti dostaviti  u pdf formatu na vašu email adresu isti dan ili fizički na vašu adresu u roku 24h.